Jdi na obsah Jdi na menu

ZOO Vídeň

logo_zoo.png

 

Zámek SchönbrunnZoologická zahrada se nalézá ve vídeňské historické části Schönbrunn, známé především svým stejnojmenným barokním zámkem. Jedná se o nejstarší ZOO na světě, založenou již v roce 1752 Františkem Štěpánem Lotrinským, manželem Marie Terezie. V zahradě se nachází světový architektonický unikát a sice poslední dochovaná barokní menažérie. Pro přístup z metra je vhodné vystoupit na stanici Hietzing linky U4, neboť stanice Schönbrunn ústí poblíž schönbrunnského zámku a do ZOO je to odtud poměrně zacházka, i když se v zámeckém prostředí naskýtá pěkná podívaná.Střed ZOO

 

Otevírací doba zoologické zahrady je v rozsahu od 9:00 hod. dopoledne do 16:30 až 18:30 hod. odpoledne v závislosti na ročním období, přičemž v letních měsících je otevřeno nejdéle a v zimních právě naopak. Děti a mládež od 6 do 19 let vyjde jednodenní vstupné na 6 €, zatímco dospělý člověk zaplatí za tutéž vstupenku 14 €. Děti do šesti let mají dokonce vstup zdarma, avšak je třeba brát na vědomí, že návštěvníci do 14 let nemohou do ZOO vcházet sami bez doprovodu dospělé osoby.

 

Tučňáci patagonštíZoologická zahrada nabízí k vidění kromě všeho také např. vzácnou pandu velkou s typickým černo-bílým zbarvením. V současné době se může dále pochlubit celkem třemi druhy tučňáků, konkrétně patagonským, skalním a Humboldtovým. První dva zmiňované druhy se nacházejí v pavilónu tučňáků a to v relativně hojném počtu. Pavilón tučňáků není sám o sobě příliš rozlehlý, připomíná tvar polokoule rozdělené na část vnitřní (návštěvníci) a vnější (tučňáci), přičemž ve vnitřní se nalézají lavičky a vnější se dále dělí na dvě zóny, podle druhu obývajících tučňáků. V západní zóně se nacházejí tučňáci skalní a ve východní zase tučňáci patagonští, náramně podobní těm císařským z Antarktidy. Všem milovníkům těchtoTučňáci Humboldtovi nelétavých ptáků (a jistě nejen jim) nedělá problémy tučňáky v pavilónu pozorovat i několik hodin, lavička zde proto jistě přijde vhod. Krmení tučňáků skalních a patagonských probíhá každý den dopoledne od 11:00 hod., tučňáci Humboldtovi pak absolvují krmení denně od 11:45 hod. Kromě tučňáků či pand lze ve vídeňské ZOO spatřit také spoustu dalších druhů zvířat, jmenovitě např. koala, lachtan (lvoun) hřivnatý, jaguár, ibis, vlk, orangutan, sup, vydra, pásovec, slon, gepard aj. Zavírací dobu už 240 let pravidelně oznamuje tradiční císařský zvon.

 

Tučňák skalníZOO na první pohled zaujme prostředím na velmi vysoké úrovni. Celkově se zde nachází okolo 500 druhů zvířat a to včetně druhů exotických, chovatelsky náročných nebo ohrožených. Uvnitř komplexu se nachází množství pavilonů, např. tropický či polární, aby byly podmínky pro zvířata co nejpřirozenější. Mottem ZOO dodnes zůstává: „Schönbrunn má být zoologická zahrada se šťastnými zvířaty.“ Vídeňská zoologická zahrada v Schönbrunnu patří k nejhezčím ZOO v Evropě i na světě.


Zvětšit mapu

 

Portrét

Mail list


Archiv

Kalendář
<< srpen >>
<< 2022 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statistiky

Online: 1
Celkem: 44221
Měsíc: 1189
Den: 18

Kontakt

Kontakt: